nieuws

Studentenwoningen in voormalig GAK-kantoor in Amsterdam

Geen categorie

AM en woningcorporatie Stadgenoot ontwikkelen koop- en huurwoningen voor studenten in het voormalige GAK-kantoor aan het Bos en Lommerplantsoen in Amsterdam. In de eerste fase zullen circa 330 studentenwoningen en 2.000 m² commerciële ruimten worden gerealiseerd. Het is de bedoeling om in augustus te starten met de transformatie van het inmiddels volledig gestripte monumentale gebouw.

Studentenwoningen in voormalig GAK-kantoor in Amsterdam

Het gebouw is een ontwerp van architect Ben Merkelbach en dateert uit 1960. In de transformatie behoudt het gebouw zijn oorspronkelijke karakter. Het circa 36.000 m² grote voormalige GAK-kantoor ligt binnen de ring in het Amsterdamse stadsdeel West. De gevels worden vernieuwd en het naastgelegen plantsoen krijgt een opknapbeurt. De bouw gaat ongeveer een jaar in beslag nemen.

Villa Mokum

Villa Mokum Amstelkwartier Amsterdam

Om een goed beeld te krijgen van specifieke woonwensen van studenten heeft AM een internetenquête, www.studentenwoningamsterdam.nl opgezet. De uitkomsten van deze enquête, die sinds enkele dagen operationeel is, worden tevens gebruikt voor de ontwikkeling van Villa Mokum in het Amstelkwartier, waar AM eveneens koopwoningen voor studenten realiseert. De studentenwoningen variëren in grootte van 30 m² tot 40 m² en beschikken over een eigen keuken en badkamer.

Reageer op dit artikel