nieuws

Straten in de hoogte

Geen categorie

.FABRIC heeft een eervolle vermelding gekregen voor hun bijdrage ‘Calles en Alture’ in de door Empresa Municipal de la Vivienda y Suelo in Madrid uitgeschreven prijsvraag. Het bureau introduceerde een verdieping met duplex appartementen.

Straten in de hoogte

 

 

 

De grootste luxe die architectuur volgens .FABRIC bewoners kan bieden in Puente de Vallecas is ruimte. Door de verdiepingen van een conventionele woonschijf naar buiten te verschuiven ontstaan grote galerijen. Door de volumes van 12 appartementen aan het einde van het gebouw af te halen worden ruimtes voor een collectief programma gecreëerd. De alternerend verschoven verdiepingen bieden niet alleen brede galerijen, maar maken het ook mogelijk om een circulatie aan de buitenzijde, in een spiraal, te plaatsen.

fabric plan duplexwoningen spanje

 

 fabric plan duplexwoningen spanje

De combinatie van kleine rationele woningen met ruime galerijen die de collectieve ruimtes verbinden, zoals een watertuin, een kruidentuin, solarium, fitness en gastruimten, creëert nieuwe kansen voor wonen.

 fabric plan duplexwoningen spanje

Alle leefruimten zijn aan de galerijzijde geplaatst waardoor alle gevels wijd open kunnen en de bewoners de circulatieruimte deels kunnen zien als hun buitenruimte. Dit gevoel wordt versterkt door de gebruikelijke reling te vervangen door een net van vloer tot plafond waar planten op kunnen groeien. Verder zal het net een maximaal contact met de omgeving bieden en dus mensen verleiden de galerijen te gebruiken als straten in de hoogte.

fabric plan duplexwoningen spanje  fabric plan duplexwoningen spanje

Reageer op dit artikel