nieuws

Start bouw Utrecht Centraal

Geen categorie

Utrecht CS verandert de komende vijf jaar in een bouwput, waardoor het station extra gevoelig is voor storingen. Minister Schultz gaf maandag samen met reizigers en de topmannen van NS en ProRail het startsein voor een spectaculair gebouw op pootjes, een ontwerp van Benthem Crouwel.

Start bouw Utrecht Centraal

 

 

 

ProRail bedacht zelf een logische fasering door eerst zowel het oostelijke als westelijke deel aan te pakken en als laatste het middenstuk van de stationshal, alsof het gebouw laag voor laag wordt afgepeld. Het eindresultaat wordt twee keer zo groot en zal zijn voorzien van zonnepanelen.

 Utrecht Centraal Benthem en Crouwel Illustratie afkomstig van www.benthemcrouwel.nl

Gelijktijdig wordt gewerkt aan het stadskantoor, een nieuwe entree voor Hoog Catharijne, de aanleg van een vrije busbaan, een nieuwe trambaan en een fietsbrug. De bouw begint een jaar later dan gepland, waardoor het zwaartepunt in 2012 en 2013 zal liggen. Het Rijk stopt 329 miljoen euro in de OV-terminal, in het kader van de Crisis- en herstelwet. Uiteindelijk zal de opknapbeurt van het gebied meer dan het tienvoudige kosten.

 

 

Reageer op dit artikel