nieuws

Rode loper Den Haag sneuvelt

Geen categorie

De renovatie van de stationsbuurt in Den Haag is plotseling stopgezet. Volgens wethouder Marnix Norder is de Rode Loper door de economische crisis niet meer haalbaar. Dit project moest de Stationsweg uit het slop halen en transformeren in een aantrekkelijke looproute van station Hollands Spoor naar het centrum van Den Haag. De route zou het ‘Quartier Latin’ van Den Haag worden met fraaie winkels, ateliers en cafés.

Rode loper Den Haag sneuvelt

Eind september kondigde de gemeente Den Haag al een bouwstop af voor een groot aantal bouwprojecten. De investeringen in probleemwijken als de stationsbuurt zouden echter gewoon doorgang vinden. Voor de Rode Loper is welgeteld één studentenwoningencomplex van de grond gekomen. Ook is een koper gevonden voor een kantoorpand station Hollands Spoor. Maar nu gaat de stekker er definitief uit. De realisatie ervan is simpel niet haalbaar.

Reageer op dit artikel