nieuws

Quickscan toont mogelijkheden leegstaand kantoor

Geen categorie

Eigenaren van lege kantoorgebouwen kunnen zelf eenvoudig de mogelijkheden van hergebruik laten onderzoeken. Zo voorkomen ze dat gemeenten juridisch een ander gebruik kunnen afdwingen. Dat zegt ing. Frans Houtkamp, partner bij advies- en ingenieursbureau LBP|SIGHT in reactie op de leegstandsverordening die de gemeente Amsterdam heeft aangekondigd.

Quickscan toont mogelijkheden leegstaand kantoor

Amsterdam kondigde vorige week als eerste Nederlandse gemeente aan gebruik te gaan maken van de nieuwe wet Kraken en Leegstand om leegstaande kantoren geschikt te maken voor een nieuwe functie. Landelijk staat 6,5 miljoen vierkante meter leeg, zo’n veertien procent van de voorraad. Centraal in de nieuwe aanpak staat de leegstandsbeschikking. Houtkamp verwacht dat meer gemeenten het voorbeeld van de hoofdstad zullen volgen.

Desondanks kunnen eigenaren wel degelijk de regie over hun bezit houden. “Een leegstandsbeschikking kan worden voorkomen door zélf te laten onderzoeken of een kantoor inderdaad voor ander gebruik geschikt is. Een quickscan biedt snel uitsluitstel over de wettelijke, technische en functionele mogelijkheden. Ook het grootste struikelblok, de financiële haalbaarheid, wordt daarmee getackeld”, aldus Houtkamp.

Reageer op dit artikel