nieuws

Overkapping A20 Rotterdam

Geen categorie

Een haalbaarheidsonderzoek moet uitwijzen of in Rotterdam de A20 tussen het Kleinpolderplein en de afslag naar de A16 kan worden overkapt. Daarna willen de initiatiefnemers zonder financiële hulp van de gemeente Rotterdam verder met het project Kralingseberg aan de slag.

Overkapping A20 Rotterdam

 

 

Het team dat het onderzoek uitvoert bestaat uit  Blauwhoed, Dura Vermeer, Syntrus Achmea Vastgoed en Eneco. Het ontwerp- en ingenieursbureau Arup en Winy Maas van architectenbureau MVRDV maken het plan.

Volgens dit plan moet rondom de overkapping van de A20 en de spoorweg een nieuw verhoogd maaiveld komen met veel groen en water. De ontstane zone verbindt twee stadsdelen: Kralingen-Crooswijk en Hillegersberg-Schiebroek. Op de Kralingseberg gaat Blauwhoed 4.500 woningen realiseren. Daarnaast is er ruimte voor winkels, kantoren, onderwijs- en sportvoorzieningen, met een totale oppervlakte van 40.000 tot 60.000 m2.

Reageer op dit artikel