nieuws

Nederlandse architect opgepakt in Britse moordzaak

Geen categorie

De 32-jarige Nederlandse architect Vincent Tabak is in Groot-Brittannië gearresteerd op verdenking van de moord op de 25-jarige landschapsarchitect Jo Yeates.

Nederlandse architect opgepakt in Britse moordzaak

 

 

 

 

De drietalige Vincent Tabak studeerde aan de TU/e, faculteit Bouwkunde. Hij is gespecialiseerd in het gedrag van mensenmassa’s in gebouwen en bij sportevenementen.

Afgelopen woensdag werden volgens de Britse media verschillende politieteams gesignaleerd bij International Consultancy Buro Happold in Bath waar Tabak werkt. De arrestatie komt na de verdwijning van het slachtoffer vijf weken geleden.

Haar bevroren lichaam werd op eerste kerstdag gevonden op enkele kilometers afstand van haar woning. Ze was sinds 17 december vermist nadat ze met collega’s van het architectenbureau waar ze werkte een kerstborrel had gedronken. Vermoedelijk heeft ze daarna haar woning nog wel bereikt.

De verdachte woont samen in een flat in Clifton naast de woning van het slachtoffer. Op de plattegrond van de appartementen is te zien dat de slaapkamers van beide woningen met elkaar zijn verbonden door een binnendeur.

 

Reageer op dit artikel