nieuws

Moderne ‘Ark van Noach’

Geen categorie

De ‘Ark van Noach’ heeft een moderne opvolger gekregen. Het is nu ‘The Ark van Alexander Remizov’. Hij bedacht een drijvend gebouw, bestaande uit bogen, stalen koorden en speciale folie, dat ons moet redden van de Zondvloed.

Moderne ‘Ark van Noach’

 

 

 

De ark kan plaats bieden aan 50 tot 10.000 mensen, die in het onderkomen kunnen werken, recreëren en wonen. Het bouwwerk kan op land en op water functioneren als hotel, maar ook bijvoorbeeld als hotel.

Ark van Noach 2.0 

 

Ondanks dat de constructie bestaat uit geprefabriceerde lichtgewicht materialen kan het drijvende gebouw volgens de architect tegen overstromingen en aardbevingen. Remizov koos niet voor glas als huid maar voor een zelfreinigende folie die tussen metalen profielen is bevestigd. Hierdoor kan het gebouw binnen enkele maanden worden gebouwd.

Ark van Noach 2.0 

The Ark voorziet zichzelf van energie door het opvangen en omzetten van warmte. Ook kan regenwater worden opgevangen waardoor een micro-klimaat ontstaat waarin planten kunnen groeien.

 

Reageer op dit artikel