nieuws

Hoogwater Maas doet amfibische woningen drijven

Geen categorie

De 32 amfibische woningen, een ontwerp van Factor Architecten, in het Gelderse Maasbommel zijn gaan drijven als gevolg van de hoge waterstand van de Maas. Dit is nog niet eerder vertoond sinds de realisatie in 2003. De woningen, die normaliter rusten op palen, staan in buitendijks gebied.

Hoogwater Maas doet amfibische woningen drijven

 

 

De betonnen bak van de amfibische woningen zijn twintig tot veertig cm van de palen losgekomen. Naar verwachting stijgt het waterpeil nog tot 7,40 meter NAP. Als dat gebeurt, dan stijgen de woningen nog vijftien centimeter.

Amfibiewoning Factor Architecten 

Amfibiewoning Factor Architecten 

Dura Vermeer heeft de 32 amfibische woningen samen met veertien drijvende woningen gebouwd. De drijvende woningen komen alleen op palen te rusten wanneer de waterstand extreem laag staat.

 

Reageer op dit artikel