nieuws

Conceptueel bouwen raakt ingeburgerd

Geen categorie

Conceptueel bouwen is een relatief nieuwe manier van ontwikkelen en bouwen waarbij flexibele standaardoplossingen worden geboden met ruimte voor maatwerk. De bouwwijze begint steeds meer ingeburgerd te raken bij de opdrachtgevende partijen, zo concludeert Netwerk Conceptueel Bouwen op basis van een onderzoek door USP marketing consultancy.

Conceptueel bouwen raakt ingeburgerd

Opvallend is de snelle groei in bekendheid: 75% van de ondervraagden kent het begrip Conceptueel Bouwen. 41% Verwacht dat conceptueel bouwen over vijf jaar meer wordt toegepast dan traditioneel bouwen. Vooral de vraag naar concepten voor renovatie groeit. Verder nam de van de tevredenheid met de behaalde resultaten toe. Er zijn bijna alleen maar positieve ervaringen, negatieve ervaringen waren er minder dan in 2009.

Redenen om over te stappen

De belangrijkste redenen voor ontwikkelaars en corporaties om over te stappen van traditioneel naar conceptueel bouwen zijn de lagere kosten (respectievelijk 31% en 47%) en de hogere snelheid/kortere doorlooptijd waarmee processen worden afgewerkt (respectievelijk 28% en 37%). Daarnaast geeft 16% van beide partijen aan dat de prijs-kwaliteitverhouding beter wordt.

Reageer op dit artikel