nieuws

Bouw goedkoop je eigen huis

Geen categorie

De gemeente Almere en woningcorporatie De Key bieden mensen met een bruto jaarinkomen van (net) boven de 33.614 euro de mogelijkheid om een eigen huis te bouwen.

Bouw goedkoop je eigen huis

Deze mensen komen sinds 1 januari niet meer in aanmerking voor een sociale huurwoning. Woningcorporaties zijn vanaf dat moment verplicht zijn om 90% van hun woningen te verhuren aan mensen met een inkomen lager dan €33.614.

Van 20.000 tot 46.000 euro

De regeling ‘IkbouwbetaalbaarinAlmere’ geldt voor mensen met een bruto jaarinkomen tot 46.000 euro. De regeling is een uitbreiding van de ‘IkbouwbetaalbaarinAlmere’ (IbbA) regeling die al eerder werd geïntroduceerd. IbbA richt zich op mensen met een bruto jaarinkomen vanaf 20.000 euro. Dit betekent dat ook mensen die wel binnen die 90%-grens vallen voor een zelfgebouwde ‘woning op maat’ kunnen kiezen.

Gemeente betaalt het verschil

Deze zelfbouwers betalen alleen dat deel van de stichtingskosten dat zij kunnen financieren. Dat deel moet wel minimaal 52% zijn. Het deel dat zij niet kunnen betalen, wordt gefinancierd door de gemeente Almere. Op de lange termijn betalen de bewoners het prijsverschil terug, bijvoorbeeld als hun inkomen stijgt of als zij hun woning verkopen.

Infodag 

Op 15 januari vindt een infodag plaats.

Reageer op dit artikel