nieuws

Arte College Almere binnenkort officieel in gebruik

Geen categorie

Op 10 februari opent in Almere de nieuwste school van de Almeerse Scholen Groep, het Arte College. Het ontwerp voor de middelbare school met 850 leerlingen is afkomstig van Hans Goverde van Kraaijvanger.Urbis.

Arte College Almere binnenkort officieel in gebruik

 

 

 

 

Het Arte college is een school voor vwo, havo en vmbo leerlingen die zich willen ontwikkelen in kunst en cultuur. Theater gerelateerde vakken en grafimedia vormen dan ook belangrijke onderdelen van het lesprogramma. Het complex ligt in het Eurokwartier, een nieuwe wijk in Almere.

 Almere Arte College Kraaijvanger.Urbis 

 Almere Arte College Kraaijvanger.Urbis 

Een centraal gelegen aula vormt het hart van de school en doet tevens dienst als theater. Het theater loopt als een rode draad door het schoolprogramma. Ranke kolommen dragen het uitkragende dak boven een glazen entreepartij. Hiervoor ligt het eveneens door Hans Goverde nieuw ontworpen stadsplein met verdiepte fietsenstalling en buitentribune voor theatervoorstellingen.

Almere Arte College Kraaijvanger.Urbis

Reageer op dit artikel