nieuws

Kanshebbers Dirk Roosenburgprijs 2011

Geen categorie

De kanshebbers voor de Dirk Roosenburgprijs zijn bekend. De prijs wordt toegekend aan een uitgevoerd project binnen de grenzen van de gemeente Eindhoven in de periode maart 2009 t/m maart 2011. Vanaf juni kan het publiek meestemmen op hun favoriete project.

Kanshebbers Dirk Roosenburgprijs 2011

 

 

 

Genomineerd zijn:

– Woonhuis Meerhoven door Bedaux de Brouwer Architecten
– Woonblok Hollands Licht door Tarra Architectuur & Stedenbouw
– Rond de Admirant door onder meer Van Aken Architecten, Dam & Partners, Massimiliano Fuksas, Gullikers Architecten
– Muziekgebouw Eindhoven door Van Eijk & Van der Lubbe m.m.v. Philips Ambient Experience Design; Hypsos; Rapenburg Plaza; Gerard Hadders Ontwerpen en Van Aken Architecten
– Christiaan Huygens College, locatie Olympia door RAU
– Wijkvernieuwing Lakerlopen door biq
– Park Meerland door Atelier Dutch
– Piet Hein Eek, herbestemming gebouw RK Strijp R door Eek & Ruijgrok

De Dirk Roosenburgprijs heeft als doel de kwaliteit van de gebouwde omgeving te bevorderen door middel van openbare discussie. Daarbij telt de kwaliteit van het project zelf, maar ook de bijdrage die het levert aan de beleving, bruikbaarheid en identiteit van de stad. Naast opgeleverde gebouwen kunnen ook civiele werken, ontwerpen voor openbaar groen en pleinen genomineerd en bekroond worden.

Architect Dirk Roosenburg (1887-1962) bouwde in Eindhoven tal van gezichtsbepalende gebouwen. De naar hem genoemde prijs wordt sinds 1989 iedere twee jaar uitgereikt. Eerdere winnaars zijn onder andere awg architecten en diederendirrx architecten.

De organisatie is in handen van het Architectuurcentrum Eindhoven samen met de gemeente en de BNA.

 

Reageer op dit artikel