nieuws

Student naar Vogelaarwijk

Geen categorie

Woningcorporaties moeten studenten gaan huisvesten in leegstaande wooncomplexen in de Vogelaarwijken. Dat zegt D66-kamerlid Kees Verhoeven. Volgens hem kunnen zo duizenden studenten op korte termijn een woning betrekken.

Student naar Vogelaarwijk

 

 

 

Het chronisch tekort aan studentenwoningen is al jaren een probleem. Tot 2014 zoeken 11.000 studenten elk jaar vergeefs naar een woning, terwijl er in de zogenoemde Vogelaarwijken honderden flats leegstaan van vier of vijf verdiepingen hoog. De flats staan op de nominatielijst staan om te worden gerenoveerd, maar door de financiële crisis hebben woningcorporaties veel van deze projecten op de lange baan geschoven.

Goed genoeg voor studenten

“Deze woningen zijn voor gezinnen veel te klein”, zegt Kees Verhoeven tegen het gratis dagblad Spits, “maar zijn goed genoeg om drie studenten in te huisvesten. Zo kun je op zeer korte termijn duizenden studenten aan een woonruimte helpen.”

Evenwicht in de wijk

Het Kamerlid ziet ook voordelen voor de wijk zelf. “Studenten hebben relatief meer te besteden en er komt meer evenwicht in de wijk als je kijkt naar het gemiddelde opleidingsniveau en culturele achtergronden.”

Tijdelijke oplossing

De studentenhuisvestiging is in de ogen van het D66-kamerlid wel een tijdelijke oplossing. Zo pleit hij er voor dat huurcontracten per collegejaar worden afgesloten, zodat de renovatieplannen na de crisis weer snel worden voortgezet.

Reageer op dit artikel