nieuws

Woonbeursprijs voor jong talent

Geen categorie

Gisteravond is tijdens de Woonbeurs de prijs voor ontwerp en vakmanschap aan een veelbelovend Hout- en Meubileringscollege (HMC)-talent uitgereikt. Deze prijs is bedoeld om talentvolle mbo leerlingen te helpen hun meubel- en interieurproducten te ontwikkelen en eventueel op de markt te brengen. De prijs werd overhandigd door interieurarchitect Hanneke Huisman, Roderick Vos en VT-Wonen styliste Cleo Scheulderman.

Woonbeursprijs voor jong talent

De prijs voor ontwerp en vakmanschap 2010 werd dit jaar uitgereikt aan afgestudeerd meubelmaker Ruud Davidse. Volgens de jury heeft deze leerling met zijn ‘Woobow’, een prachtig uitgevoerde kruk met rubber tot stand gebracht waarvan het materiaalgebruik spannend en origineel is. Het is een leuk concept dat is uitgewerkt tot een goed ontwerp waar veel potentie in zit.

De aanmoedigingsprijs 2010 is uitgereikt aan Roosmarijn Knijnenburg, afgestudeerd interieuradviseur. Volgens de jury is haar complete inrichtingsplan van het theater ‘Korzo’ in Den Haag poëtisch, prettig om naar te kijken en straalt het een leuke eigenzinnigheid uit. Met een geheel eigen tekenstijl heeft zij een project van zeer hoog niveau gerealiseerd.

De innovatieprijs bestaat uit 2.000 euro en de aanmoedigingsprijs uit 500 euro en de bijbehorende bronzen beeldjes. De te winnen geldbedragen dienen besteed te worden aan het verder uitwerken van de projecten en het eventueel productierijp maken daarvan.

HMC
Het HMC, ook wel bekend als Hout- en Meubileringscollege, is sinds 1929 de enige mbo vakschool waar alle opleidingen met hout, meubel of interieur te maken hebben, met onderwijslocaties in Amsterdam en Rotterdam. Naast het regulier onderwijs, verzorgt het HMC ook na-, her-, en bijscholing voor mensen die al in de branches werkzaam zijn en diverse praktijkcursussen en deeltijdopleidingen.

De Woonbeurs is nog tot en met 3 oktober te bezoeken in de Amsterdam RAi

 

Reageer op dit artikel