nieuws

Willem Diepraam wint BNO Piet Zwart Prijs

Geen categorie

De Beroepsorganisatie Nederlandse Ontwerpers (BNO) reikt op 23 oktober de Piet Zwart Prijs uit aan fotograaf Willem Diepraam. Dit meldde de organisatie woensdag. Naast een bedrag van 4000 euro krijgt Diepraam ook een presentatie in de tentoonstelling van de Dutch Design Awards.

Willem Diepraam wint BNO Piet Zwart Prijs

 

 

De Piet Zwart Prijs is een oeuvreprijs die wordt uitgereikt aan een ontwerper die een buitengewone bijdrage heeft geleverd aan een of meer van de vakgebieden waarop fotograaf, typograaf, ruimtelijk en industrieel ontwerper Piet Zwart actief was.

“Willem Diepraam behoort tot een generatie naoorlogse Europese fotografen die in staat was om engagement en de inhoudelijke kracht van beelden te verbinden met een eigen vormtaal”, lichtte de selectiecommissie haar keuze voor Diepraam toe.

Diepraam (geboren in 1944) werkte onder meer voor Vrij Nederland, Artsen zonder Grenzen en Novib.

ANP

Reageer op dit artikel