nieuws

Renz van Luxemburg hoogleraar Architectural Acoustics TU/e

Geen categorie

Ir. L.C.J. (Renz) van Luxemburg (61) is aangesteld als deeltijdhoogleraar Architectural Acoustics aan de Technische Universiteit Eindhoven. Hij volgt prof. ir. E. (Eddy) Gerretsen op die met pensioen is gegaan. In zijn functie is Van Luxemburg verantwoordelijk voor de leerstoel Building Acoustics binnen de unit BPS van de faculteit Bouwkunde van de universiteit. Van Luxemburg blijft als leading professional verbonden aan advies- en ingenieursbureau DHV.

Renz van Luxemburg hoogleraar Architectural Acoustics TU/e

De leerstoel richt zich op onderwijs en onderzoek op het gebied van zaalakoestiek, bouwakoestiek en geluid in de stedelijke omgeving. Van Luxemburg: “Geluid speelt een belangrijke rol in ons leven. Niet alleen als het gaat om het luisteren naar muziek, maar ook voor oriëntatie en herkenning van de leefomgeving. In de architectuur wordt de rol van akoestiek steeds belangrijker. Dat onderzoeksgebied gaan we verder uitbreiden.”

Het aanbieden van aantrekkelijk onderwijs blijft naast wetenschappelijk onderzoek de primaire taak van de leerstoel.

Naast het begeleiden van studenten adviseert Van Luxemburg architecten en instellingen op het gebied van akoestiek. Zo werkte hij aan het Muziekcentrum Frits Philips in Eindhoven, Casa da Música in Porto (OMA), het Wyly Theater in Dallas (OMA), het CCTV-complex in Peking (eveneens van OMA) en het nieuwe Muziekpaleis en de tijdelijke huisvesting van Vredenburg in Utrecht.

 

Reageer op dit artikel