nieuws

Opening Stadshaard Enschede

Geen categorie

Aanstaande vrijdag wordt de Stadshaard in Enschede officieel geopend. In het ontwerp van de Architecten Cie. is de installatie gevestigd die de wijk Roombeek van warmte voorziet door middel van stadsverwarming.

Opening Stadshaard Enschede

 

 

 

Het gebouw werd onlangs op de Cultuurblog van NRC Handelsblad verkozen tot het lelijkste gebouw van Nederland. 1 op de 3 stemmers kozen uit acht genomineerde gebouwen voor de Stadshaart.

 Stadshaart Enschede 

Mededingers naar de dubieuze titel waren: Agora Theater, Lelystad. UN Studio, Ben van Berkel en Gerard Loozekoot. KPGM-Hoofdkantoor, Amstelveen. Architectenbureau Marcel van der Schalk. Louwman Automuseum, Den Haag. Michael Graves Associates. Achema Gebouw, Leiden, VVKH architecten. Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed, Amersfoort. Juan Navarro Baldeweg (NBA) en Wim Woensdregt (ADP). The Rock, Zuidas Amsterdam. Eric van Egeraat. Retail Center en Outdoor Center, Roermond. Van Pol Beheer.

Reageer op dit artikel