nieuws

Locatie voor Frans Huis van de Geschiedenis

Geen categorie

Het Franse museum voor de nationale geschiedenis komt in het gebouw van de nationale archieven in de Marais in Parijs. Eind volgend jaar wordt de eerste grote expositie gehouden in het kasteelachtig bouwwerk van drie hectare. Vanaf komend voorjaar zijn de tuinen voor publiek geopend.

Locatie voor Frans Huis van de Geschiedenis

 

 

Ook in Frankrijk, werd net als in Nederland lang gediscussieerd over de locatie voor dit nieuw op te richten museum. Als locaties waren genoemd, het legermuseum les Invalides, paleis Fontainebleau, Kasteel Vincennes aan de rand van Parijs, het eiland Séguin in de Seine. Minister van Cultuur, Frédéric Mitterrand zag het liefst een nieuw gebouw maar zag zijn droom in rook opgaan door de toestand van de Franse staatskas.

Het nieuwe Huis van Geschiedenis is in Frankrijk niet de eerste in zijn soort. Het land telt al duizend musea die aan de nationale geschiedenis zijn gewijd. Het nieuwe museum moet, in tegenstelling tot die in Nederland, fungeren als uithangbord voor de collecties die nu verspreid zijn en moet voor zijn exposities daarop een beroep doen. Volgens planning opent het museum in 2015 haar deuren.

Reageer op dit artikel