nieuws

Leegstaande kantoren nauwelijks te verkopen

Geen categorie

De situatie op de Nederlandse kantorenmarkt is verder aan het verslechteren. Hoewel er voor goed verhuurde gebouwen op toplocaties nog altijd hoge prijzen betaald worden, zijn leegstaande gebouwen nauwelijks te verkopen.

Leegstaande kantoren nauwelijks te verkopen

 

 

 

Dat blijkt uit een dinsdag vrijgegeven onderzoek van bedrijfsmakelaar Jones Lang LaSalle. De waarde van deze beleggingen staat volgens de makelaars sterk onder druk. ”In 2011 zal dit verder worden versterkt door een stijging van het aantal leegstaande gebouwen”, constateert Marijn Snijders, voorzitter van Jones Lang LaSalle.

De leegstand binnen de Nederlandse vastgoedmarkt was op de kantorenmarkt met 8,2 procent het afgelopen jaar het hoogst. Dit percentage neemt volgend jaar naar verwachting verder toe tot 8,9 procent. De leegstand bij de woningenportefeuille was met 2,2 procent het laagst.

ANP

Reageer op dit artikel