nieuws

Internationale nominatie voor Nederlands scholenbouwproject

Geen categorie

Het door Arconiko ontworpen scholenproject Brede School Nieuwstraat in Rotterdam is als enige Nederlandse project genomineerd voor de Making Space Award 2010. Deze internationale prijs wordt om de vijf jaar uitgereikt. Doel van de Award is ‘het onder de aandacht brengen van internationaal succesvolle ontwerpvoorbeelden voor kinderen en jongeren.’

Internationale nominatie voor Nederlands scholenbouwproject

 

In het project Brede School Nieuwstraat is de voormalige sociale academie, ontworpen door Kraaijvanger, verbouwd tot moderne Brede school. Het gebouw huisvest twee basisscholen, twee gymzalen, twee peuterspeelzalen en een buitenschoolse opvang. De structuur en de gevels van het gebouw bleven in tact, de invulling is echter volledig aangepast aan haar nieuwe gebruikers.

Daglicht en transparantie spelen een belangrijke rol in het ontwerp van Arconiko. Een heldergroen atrium vormt de kern van het gebouw. Het brengt licht tot diep in de school en geeft de kinderen overzicht en het gevoel tot één schoolfamilie te behoren. Het atrium loopt door tot op het dakschoolplein, een even praktische als noodzakelijke oplossing om voldoende speelruimte te creëren in het centrum van Rotterdam.

Op 7 oktober worden de prijswinnaars bekend gemaakt in Edinburgh.

Reageer op dit artikel