nieuws

Cité officieel geopend

Geen categorie

Gisteren, 22 september, is in Rotterdam het nieuwe gebouw Cité officieel geopend. Het ontwerp van Tangram Architekten aan de Rotterdamse Laan op Zuid bestaat uit twee torens van 84 en 75 meter hoog die met elkaar zijn verbonden door een onderbouw. Samen met de 30.000 m² van de Hogeschool INHolland waar dagelijks een 8.500 studenten en 450 medewerkers verblijven is dit een hoogwaardige campus op de Kop van Zuid.

Cité officieel geopend

Cité is niet alleen bedoeld om te wonen, het moet een gemeenschap en ontmoetingsplek worden voor jonge mensen (ambitieuze) mensen. Zo zijn er 232 studio’s voor studenten en 186 twee- en 76 driekamerappartementen voor afgestudeerden. De bewoners kunnen gebruik maken van vergader-, stilte- en bijeenkomstruimtes. Ook bedacht Tangram Architekten twee logeerkamers.

Daarbij biedt Cité ook plaats aan 27 startende ondernemers, commerciële ruimtes, mogelijkheden voor sportfaciliteiten, winkels en horeca. Het gebouw is duurzaam gerealiseerd. Er is veel aandacht besteed aan materiaalkeuze en de inpassing van glasvezeltechnologie. Het meest bijzondere in dit project is de Warmte-Koude Opslag die samen met Hogeschool INHolland wordt gerealiseerd. Overtollige warmte van beide complexen wordt in de zomer in de grond opgeslagen en in de winter gebruikt voor verwarming. In de zomer worden door ondergrondse warmtewisseling de gebouwen juist gekoeld. Er wordt op deze manier ten minste 170.000 kg CO2-uitstoot per jaar voorkomen. Voor de piekbelasting wordt het complex Cité aangesloten op het toekomstige restwarmtenet.

Cité maakt deel uit van het door Erick van Egeraat associated architects (EEA) opgestelde ‘cascoplan’: een driedimensionaal stedebouwkundig programma van eisen. Ook het nieuwe hoofdkantoor van het UWV en de uitbreiding van het InHolland College vallen daarbinnen.

 

Reageer op dit artikel