nieuws

Verhoogde Lakenhal van de baan

Geen categorie

Nu de bouw van een belfort aan de Grote Markt in Bergen op Zoom niet doorgaat, valt ook het doek voor de uitbreiding van de bijbehorende Lakenhal. Dat blijkt uit een mededeling van het college van burgemeester en wethouders.

Verhoogde Lakenhal van de baan

 

 

 

Een deel van de Lakenhal staat er nog, op de hoek van de Hoogstraat en de Grote Markt. De eigenaar ervan, projectontwikkelaar Van Dam, had het gebouw willen vergroten, tot de omvang die het eeuwen geleden had. Een bijbehorende, dertig meter hoge toren moest het beeld completeren. Drie architecten, onder wie als Jan Weijts en Rob Krier kregen de opdracht  een ontwerp te maken.

Het college van B en W keurde de toren af, op grond van herhaalde afwijzingen door de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed en de Monumentencommissie, en verwacht dat ook een hogere en grotere Lakenhal niet ‘door de keuring’ komt. Toestemming voor verandering zou nodig zijn, omdat het bestaande pand de status van rijksmonument heeft.

De huidige lakenhal heeft jaren geleden onder andere als VVV-kantoor en kruidenwinkel annex drogisterij gefungeerd. Nu beheert een antikraakorganisatie het gebouw.

Bron: BN De Stem.nl

Reageer op dit artikel