nieuws

Vakantievilla Lefkas, Griekenland

Geen categorie

Bloem en Lemstra Architecten hebben een ontwerp voor een vakantievilla op het Griekse schiereiland Lefkas gemaakt. Door zijn ligging op een steile berghelling geeft de villa uitzicht op een prachtige baai. Zowel het uitzicht op de baai en de steile berghelling moesten volgens de ontwerpgave zichtbaar blijven.

Vakantievilla Lefkas, Griekenland

 

 

In het ontwerp is het hoofdverblijf opgedeeld in twee volumes, waartussen een overdekte semi-buitenruimte is geplaatst. Het zwembad en de berghelling grenzen direct aan deze tussenruimte, waardoor er in deze hier veel visueel contact is met de omgeving. Een groot dak met open constructie verbindt de volumes. Het water van het zwembad loopt optisch over in de baai, wat nog eens wordt benadrukt doordat het zwembad gedeeltelijk ‘zweeft’ boven de grond.

 Bloem Vakantievilla Lefkas 

Door de natuurlijke trek van de wind in de tussenruimte, in combinatie met de verkoelende werking van het zwembad en de parasolfunctie van het dak, hoeft tijdens de heetste periode van het jaar nauwelijks in het ontwerp van Bloem en Lemstra Architecten extra worden gekoeld.

 Bloem Vakantievilla Lefkas 

 

Reageer op dit artikel