nieuws

Raad voor Cultuur bang voor bezuinigingen

Geen categorie

De Raad voor Cultuur maakt zich ernstige zorgen over de gevolgen van mogelijke bezuinigingen op cultuur in Nederland. Om die reden heeft de Raad een brief gestuurd aan informateur Opstelten, liet ze zaterdag weten.

Raad voor Cultuur bang voor bezuinigingen

 

 

 

Hoewel het cultuurbudget nog geen procent van de rijksoverheidsbestedingen uitmaakt, zijn de maatschappelijke gevolgen van bezuinigingen volgens de raad ‘exponentieel groter’. De Raad voor Cultuur: ‘Het levert weinig op en is per saldo desastreus.’

Het adviesorgaan waarschuwt ‘voor de toekomst van Nederland’ als een nieuw kabinet het mes zet in de cultuurbegroting. ‘Cultuur is een onmisbare factor als verbindend en mobiliserend element.’ Cultuur kan niet zomaar worden gereduceerd tot een statisch object zoals een voorstelling, expositie of kunstwerk, stelt de raad. ‘Het is een dynamisch proces. Wat eenmaal weggenomen is, laat zich bovendien moeilijk herbouwen.’

ANP

 

Reageer op dit artikel