nieuws

Nederlanders onderscheiden tijdens architectuurbiënnale in Venetië

Geen categorie

Rem Koolhaas heeft zaterdag tijdens de architectuurbiënnale in Venetië de Gouden Leeuw gekregen. Het Belgisch/Nederlandse bureau OFFICE Kersten Geers David Van Severen + Bas Princen werd onderscheiden met de Zilveren Leeuw. De jury zag in de bijdrage ‘7 rooms 21 Perspectives’ een veelbelovende belofte voor de toekomst.

Nederlanders onderscheiden tijdens architectuurbiënnale in Venetië

Ook andere bijdragen van de tentoonstelling ‘People meet in architecture’ werden onderscheiden met een Gouden Leeuw. Het Bahrein Research Team kreeg de Gouden Leeuw voor ‘Reclaim’, de beste nationale participatie. Het project ‘Tokyo Metabolizing’ van het Japanse bureau Junya.ishigami+ass. werd onderscheiden met de Gouden Leeuw voor het beste project van de architectuurtentoonstelling. De Gouden Leeuw In Memoriam ging naar Kazuo Shinohara.

 Winnaars Biennale Venetie 2010

Eervolle vermeldingen waren er voor:

– Amateur Architecture Studio (China) Decay of a Dome
– Studio Mumbai (India) Work Place
Piet Oudolf uit Nederland voor Il Giardino delle Vergini

Il Fondaco dei Tedeschi

Het bureau van OMA presenteerde afgelopen vrijdag in Venetië het ontwerp voor een warenhuis in het Il Fondaco dei Tedeschi, een 13e-eeuws prominent gebouw in de stad, dat eigendom is van de familie Benetton.

Il Fondaco begon in de dertiende eeuw als handelspost. Daarna deed het markante gebouw in de loop der tijd onder meer dienst als douanepost en postkantoor. Het ontwerp van OMA moet Il Fondaco weer een centrale ontmoetingsplaats in de stad maken.

In het moderne warenhuis bevinden zich ook ruimten waar culturele activiteiten plaats moeten gaan vinden, zoals tentoonstellingen en filmvoorstellingen. Het terras op het dak biedt bezoekers een majestueus uitzicht over het Canal Grande.

De tentoonstelling ‘People meet in architecture’ is tot 21 november te bezoeken.

Reageer op dit artikel