nieuws

JA Joubert Architecture actief in Tirana, Albanië

Geen categorie

JA Joubert Architecture uit Rotterdam heeft onlangs een tweede en een eerste prijs veroverd in twee besloten internationale prijsvragen. De overwinning ging naar de inzending Park Life voor een nieuwe wijk in Tirana, Albanië. JA Joubert besloot voor deze opgave voor een masterplan van 51.300 vierkante meter en een parkeergarage van 14.000 m2 niet het standaard sub-urbane model te maken.

JA Joubert Architecture actief in Tirana, Albanië

 

Het bureau ontwierp een integrale oplossing van gebouwen en parkeren waarbij beide fysiek gekoppeld worden aan de terreincondities. Het resultaat is een nieuwe buurt voor verschillende (leeftijds)groepen met voorzieningen voor sport en gezondheid, ingebed in een parklandschap met uitzicht op de stad en het meer van Tirana.

Park Life Joubert Architecture Park Life

Greenside Joubert Architecture
Greenside Out

Greenside Out

Het mixed-use gebouw Greenside Out aan de Rruga Durresit, de belangrijkste weg naar het centrum van Tirana in Albanië sleepte een tweede prijs in de wacht. Om te breken met de standaard box-vormige volumes in de periferie van de stad, heeft JA Joubert Architecture de maximaal door de stedebouwkundige regels gedicteerde envelop als uitgangspunt genomen en is dit volume vervolgens gaan uithollen totdat het maximaal toegestane aantal vierkante meters (9600 m2 + 3000 m2 parkeergarage) werd bereikt.

Greenside Out Joubert Architecture
Greenside Out

Door deze werkwijze is een mooi contrast ontstaan tussen de sterke, herkenbare buitenkant en prachtige, open binnenruimten en tegelijkertijd laat het volume ruimte voor de gevraagde flexibele ontwikkeling met een mix van winkels, kantoren en appartementen.

Reageer op dit artikel