nieuws

Fotografiewedstrijd Panton Chair van Vitra

Geen categorie

De Panton Chair van Verner Panton bestaat 50 jaar en om dit te vieren, organiseert Vitra Nederland in september 2010 een fotografiewedstrijd. De meubelproducent nodigt alle fotografen in Nederland uit om het werk van Verner Panton op geïnspireerde wijze vast te leggen.

Fotografiewedstrijd Panton Chair van Vitra

Alle inzendingen voor de Vitra-fotografiewedstrijd zullen door een professionele jury worden beoordeeld. Deze bestaat uit een aantal gerenommeerde fotografen en fotografiekenners, oftewel voorzitter Erik Kessels (KesselsKramer), Marloes Krijnen (directice FOAM), Rene van der Hulst (fotograaf) en duo Scheltens&Abbenes (fotograaf en visual artist).

Andere Panton-ontwerpen

Deelnemers aan de fotografiewedstrijd zijn niet gebonden aan de Panton Chair. Ook andere Panton-producten of het gedachtegoed van Verner Panton mag in beeld worden vastgelegd. Beroemde uitspraken van deze designer zijn: ‘One sits better on a colour that one likes’ en ‘Ugly can be beautiful, beautiful can be ugly’. Soortgelijke citaten kunnen ook dienen als inspiratiebron voor een bijzondere inzending.

Prijzen

De winnaar ontvangt een Heart Cone Chair. De tweede prijs is een Panton Classic Chair en de derde een Panton Chair. De inzendingen kunnen worden opgestuurd tot 1 oktober 2010.
Deze fotografiewedstrijd is een nieuw initiatief van Vitra Nederland. Hun streven is om jaarlijks een fotowedstrijd te organiseren met telkens een andere designer in het middelpunt.

 

Reageer op dit artikel