nieuws

China herstelt gebouw van Koolhaas

Geen categorie

Bouwvakkers zijn woensdag begonnen aan het herstel van het uitgebrande gebouw van de Chinese staatstelevisie in Peking. De noordelijke toren van het gebouw, dat is ontworpen door de Nederlandse architect Rem Koolhaas, zal volledig worden gestript om alle schade te repareren. Dat meldden lokale media.

China herstelt gebouw van Koolhaas

 

 

De brand in het ontwerp van OMA ontstond tijdens een vuurwerkshow op het traditionele Lantaarnfeest in februari 2009 en verwoestte een van de twee nog leegstaande gebouwen van CCTV. Door het ongeval kwam een brandweerman om het leven en raakten zeven mensen gewond.

Een directeur van de staatstelevisie is veroordeeld tot zeven jaar cel, omdat hij waarschuwingen van de politie over het vuurwerk had genegeerd. Twintig anderen kregen celstraffen van drie tot 6,5 jaar voor hun rol bij de brand.

ANP

Reageer op dit artikel