nieuws

Akkoord voor Erick van Egeraat in St. Petersburg

Geen categorie

Het gemeentelijk ontwikkelingsbedrijf van St. Petersburg heeft het ontwerp van Erick van Egeraat voor Moika Krukov goedgekeurd. Het luxe appartementencomplex van zes verdiepingen komt aan de oever van de Moika in het historische centrum van St. Petersburg. Een unieke locatie tegenover New Holland en in de nabijheid van St. Isaac’s Kathedraal en het beroemde Mariinsky Theater.

Akkoord voor Erick van Egeraat in St. Petersburg

 

Het ontwerp omvat twintig exclusieve woningen, variërend in grootte, waaronder twee penthouse appartementen met dakterras. Een ondergrondse parkeergarage voor de bewoners biedt plaats aan 42 auto’s.

EEA in St. Petersburg 

“Het gebouw voegt zich naar de unieke architectuur van de historische binnenstad van St. Petersburg”, zegt Erick van Egeraat. “Het gevelontwerp is een eigentijdse interpretatie van de klassieke façades langs de oevers van de Moika. Het is een herhalend patroon van raamopeningen, decoratieve elementen rondom de ramen en de entrees en een duidelijk geaccentueerde plint en daklijn”.

EEA in St. Petersburg 

De gevel is opgebouwd uit twee schillen: een gepleisterde binnenschil met een eenvoudig patroon van raamopeningen die geleidelijk groter worden naar de afgeronde hoeken toe en een complexe buitenschil van met natuursteen bekleedde horizontale, verticale en diagonale lijnen. Deze juxtapositie creëert een rijke hedendaagse gevel die tegelijkertijd samensmelt in de historische context van St. Petersburg

Naar verwachting wordt het gebouw in 2011 opgeleverd.

EEA in St. Petersburg 

 

Reageer op dit artikel