nieuws

Afrikaanderplein, stijlvol op Zuid

Geen categorie

Freehouse en Pleinregisseurs Afrikaanderplein organiseren deze zomer iedere laatste zondag van de maand een themamarkt op het Afrikaanderplein in Rotterdam. Op zondag 29 augustus staat het plein geheel in het teken van Stijl, Mode & Interieur. Er zijn modeshows van kleding die direct op de markt te koop is, meubels en interieur accessoires van locale ontwerpers, optredens en performances.

Afrikaanderplein, stijlvol op Zuid

Hergebruik in het interieur

Naast mode en kleding is er ook extra aandacht voor het interieur. Kunstenaar Harmen Sliep verkoopt tafelkleden van theedoeken en schoonmaakdoekjes en marktkoopman Van der Weerdt staat met een kraam met mooie dekbedovertrekken. Dat design ook betaalbaar kan zijn en best in de kinderkamer past laten Eli den Hartoog, Fleur Heinze en Judith Bohmer van Kinder8tig zien. Zij maken met bestaande materialen meubels en textiel voor kinderen van 0-8. Bij de van gerecyclede materialen gemaakte Lucky Mi verkoopwagen van 2012 architecten staat een autobandenterras van Millegomme en vanuit de caravan van Pal Maas worden de eerste workshops gegeven voor hun woonatelier. Ondertussen maakt Amin met zijn collega’s live een levensgroot schilderij op basis van input van de marktbezoekers.

Nieuw is de door Paul Cox en Francois Lombarts ontworpen Agora, een presentatietent die gebaseerd is op het koppelen van gewone marktkramen. Op 29 augustus wordt deze voor het eerst gepresenteerd maar zal in de toekomst vaker op het Afrikaanderplein te zien zijn. Bijvoorbeeld op zondag 26 september als de markt onderdeel is van het Seeds of Change Festival. Kijk voor het actuele programma op de sites www.afrikaanderplein.nl of www.freehouse.nl

 

Reageer op dit artikel