nieuws

Thijs Storms van de TU/e wint Concrete Design Award

Geen categorie

Voor de Concrete Design Competition 2009/2010 is het thema ‘Monolithic’ grondig onderzocht. Veel inzendingen voor een vernieuwend gebruik van beton in architectuur zijn naast verrassend en speels, potentieel toe te passen in de praktijk. Dick van Gameren, voorzitter van de Nederlandse jury, prees de onderzoekende houding van de studenten en bepleitte een grotere rol voor architectonisch materiaalonderzoek in de architectuuropleidingen.

Thijs Storms van de TU/e wint Concrete Design Award

Uit de 65 inzendingen van studenten aan Nederlandse ontwerpopleidingen heeft de jury er vijf genomineerd voor de Concrete Design Awards 2010. Opvallend was dat dit jaar alle Nederlandse winnaars studeren aan de TU Eindhoven, faculteit Bouwkunde. De eerste prijs was voor Thijs Storms. De tweede en derde prijs gingen respectievelijk naar Nathaniël Rijsmus en Bjorn Kasandikromo. Eervolle vermeldingen waren ervoor Sven van der Heiden en het duo Jeroen Donkers en Beerd Gieteling. 

De prijzen bestaan uit een geldbedrag van in totaal 4500 euro en een uitnodiging voor de internationale Master Class Concrete Design, onder leiding van architect Valerio Olgiati. Ook de winnaars uit Duitsland, Ierland, België en Turkije nemen hieraan deel. De prijswinnaars uit deze landen zijn hier te vinden. 

Reageer op dit artikel