nieuws

Start bouw woningen Den Haag door Kempe Thill

Geen categorie

Een groot aantal woningen in het Haagse Moerwijk, ontworpen door Dudok, wordt in de komende jaren deels gesloopt. Eén van de eerste stappen in de stadsvernieuwing in het stedebouwkundigplan van KCAP is het woongebouw langs de Erasmusweg. Atelier Kempe Thill is verantwoordelijk voor het ontwerp.

 

 

Dit nieuwe woonblok bestaat uit een galerijflat voor de sociale verhuur met maisonnette woningen op de begane grond en terrashuizen. Beide gebouwen zijn verbonden met een parkeergarage op de begane grond waar bovenop zich een semi-publiek deck bevindt. De woningen worden voorzien van speciaal ontworpen aliminium gevelpanelen met enorme glas platen (tot 3 bij 6 meter) en grote schuifdeuren. Bij het ontwerp heeft Atelier Kempe Thill rekening gehouden met lage energiewaarden. Het blok krijgt zijn eigen geothermische verwarming en een koude-warmte wisselaar. Alle appartementen zijn voorzien van vloerverwarming en zijn gebaseerd op mechanische ventilatie op warmteverlies te voorkomen. 

Reageer op dit artikel