nieuws

Problemen bij verfilming De Vastgoedfraude

Geen categorie

Uitgeverij Nieuw Amsterdam gaat binnenkort opnieuw in gesprek met een aantal partijen die interesse hebben om het boek De Vastgoedfraude te verfilmen. Eigenlijk zou tv- en filmproducent Eyeworks van Reinout Oerlemans er een tv-serie van gaan maken, maar die deal gaat zeer waarschijnlijk niet door. Dat zei uitgever Henk ter Borg van NieuwAmsterdam vrijdag.

Problemen bij verfilming De Vastgoedfraude

 

Oerlemans vertelde onlangs tegen het zakenblad Quote dat hij moeilijkheden heeft met het verfilmen van het boek. “Ik heb behoorlijk wat tegenwind uit de vastgoedwereld gekregen toen ik bekend maakte dat ik de filmrechten heb gekocht. Laat ik het zo zeggen: vanwege alle juridische dreigingen heb ik het project tijdelijk on hold gezet”, zei hij toen. Een woordvoerster van Eyeworks weigerde vrijdag verder ook maar iets over de kwestie te zeggen.

De Vastgoedfraude van Het Financieele Dagblad-journalisten Vasco van der Boon en Gerben van der Marel gaat over het justitieel onderzoek naar een omvangrijke fraudezaak. Projectontwikkelaars, vastgoedhandelaren en pensioenfondsdirecteuren zouden daarbij miljoenen euro’s bij hun bedrijven hebben weggesluisd.

ANP

Reageer op dit artikel