nieuws

Pieters Bouwtechniek ontwerp constructie stadskantoor Rotterdam

Geen categorie

Op basis van een Europese aanbestedingsprocedure is Pieter Bouwtechniek, een ingenieursbureau voor bouwconstructies, geselecteerd voor het ontwerpen van de constructie van het nieuw te ontwikkelen stadskantoor in Rotterdam.

Pieters Bouwtechniek ontwerp constructie stadskantoor Rotterdam

 

 

Ontwerpteam

Het ontwerpteam is inmiddels compleet en bestaat uit de volgende partijen: OMA (architect), abt (bouwkundig advies), Pieters Bouwtechniek (constructie), Deerns (installaties), DGMR (duurzaamheid, bouwfysica en brandveiligheid) en Brink Groep (bouwmanagement).

Het ontwerp

Het ontwerp van ca. 50.000 m2 BVO kenmerkt zich door de ‘wolk’ die boven het maaiveld lijkt te zweven. De lichte staalconstructie wordt gedragen door twee kernen. Op deze manier ontstaat een grote kolomvrije ruimte waarin de Stadswinkel plaatsneemt. Hieronder komt een ondergrondse parkeerkelder van twee à drie bouwlagen met ca. 250 parkeerplaatsen.

Constructie

Om het materiaalgebruik te beperken werkt het ontwerpteam van Pieters Bouwtechniek aan een zo licht mogelijke constructie. Het ontwerp is modulair opgebouwd. Hierdoor kan men het gebouw flexibel inrichten. Dit maakt een duurzaam gebruik van het pand mogelijk.

Oplevering

De komende maanden werkt het ontwerpteam het schetsontwerp uit in een Voorlopig Ontwerp. De geplande oplevering van het stadskantoor is in 2014.

 

Reageer op dit artikel