nieuws

Nieuwe website BONAS

Geen categorie

Vanaf begin deze maand beschikt de Stichting BONAS over een nieuwe website. Hierin zijn alle kernactiviteiten helder in beeld gebracht. Daarnaast wordt het laatste nieuws aangeboden en lopende onderzoeken kunnen op de voet worden gevolgd. Alle gegevens zijn bovendien ook doorzoekbaar in het gezamenlijke informatiesysteem van het NAi.

Nieuwe website BONAS

De Stichting Bibliografieën en Oeuvrelijsten Nederlandse Architecten en Stedebouwkundigen (BONAS) verzamelt en onderzoekt gegevens over het werk en de ideeën van Nederlandse architecten vanaf 1790 tot heden. Publicatie vindt plaats via de BONAS boekenreeks en de website. Kreeg de boekenreeks twee jaar geleden een nieuwe vormgeving, nu was het de beurt aan de website.

Van groot belang voor de ontwikkeling van nieuwe site is de samenwerking met het NAi. De samenvoeging van beide databases, waar de afgelopen jaren hard aan is gewerkt, levert een schat aan informatie over de Nederlandse architectuur op. BONAS en het NAi zijn ervan overtuigt dat het gezamenlijke informatiesysteem nog meer zal bijdragen tot verbetering en verbreding van de kennis over onze gebouwde omgeving. De BONAS Archiwijzer zal naar verwachting eind tot jaar worden opgeheven, maar blijft wel digitaal doorzoekbaar.

Reageer op dit artikel