nieuws

Extra geld voor gebedsruimte in Amsterdam

Geen categorie

De gemeente Amsterdam stelt 150.000 euro extra beschikbaar voor de bouw van een islamitische gebeds- en wasruimte op begraafplaats De Nieuwe Ooster. Het college van burgemeester en wethouders heeft dat besloten. Dat maakte een woordvoerster woensdag bekend.Enkele jaren geleden trok de hoofdstad al eens 416.000 euro uit.

Extra geld voor gebedsruimte in Amsterdam

 

 

De Nieuwe Ooster is een begraafplaats van de gemeente Amsterdam. Er zijn al verscheidene islamitische graven. Het kerkhof heeft bovendien een plek gereserveerd waar in de toekomst een apart grafvak voor moslims komt. Daar moet ook een ruimte komen waar moslims de begrafenisceremonie kunnen uitvoeren en het lichaam van de overledene kunnen wassen.

Ramadan

De gemeente stelde in 2006 416.000 euro beschikbaar voor de gebeds- en wasruimte. Toen de bouw onlangs werd aanbesteed, was de laagste inschrijving echter 167.000 euro hoger. De gemeente stelt daarom nog eens 150.000 euro extra beschikbaar, De Nieuwe Ooster zelf de overige 17.000 euro. De kans is daarbij groot dat Amsterdam niet het volledige bedrag van 150.000 euro hoeft te betalen. Een aantal moskeeorganisaties zamelt tijdens de komende ramadan geld in voor de gebeds- en wasruimte. Het ingezamelde bedrag wordt afgetrokken van de subsidie die de hoofdstad betaalt. De nieuwe ruimte moet volgens de gemeentewoordvoerster ook beschikbaar zijn voor niet-islamitische begrafenissen. De bouw ervan moet nog beginnen.

ANP

 

Reageer op dit artikel