nieuws

Bouw Award uitgereikt

Geen categorie

De Vitae Bouw Award is dit jaar uitgereikt aan de Hogeschool van Amsterdam voor het afstudeerproject Favela 2.0 van Dave Al en Christiaan Schuit. Zij deden een studie naar een woon-werkcomplex van 40 appartementen voor sociale woningbouw, bedrijfsruimten en culturele functies voor het Olympisch dorp van de Olympische Spelen in Rio de Janeiro in 2016.

Bouw Award uitgereikt

 

Het complex is in eerste instantie bedoeld voor het huisvesten van deelnemers aan de spelen en daarna voor bewoners van de sloppenwijken. Het streven van de beide studenten was een innovatief en goedkoop wooncomplex te ontwikkelen, met bewoners van sloppenwijken als belangrijkste doelgroep. De jury waardeerde dit project als “een compleet proces. Het project heeft een groot maatschappelijk belang”.

Tweede en derde prijs

Tweede werd de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden met het project ‘De Cobra’ in Groningen. Studenten Erwin Alders, Lieuwe Gietema en Feikje Hylkema bedachten 350 studentenwoningen in Groningen. De woningen kunnen verloop van tijd veranderen in een appartementencomplex, hotel of kantoorruimte, of een mix hiervan.Dit project werd eveneens onderscheiden met de Heijmans Publieksprijs. De Avans Hogeschool in Den Bosch ging met het project ‘Duurzame Draai’ met de derde prijs aan de haal. Student Bram van Hemmen ging in zijn presentatie in op de normen en methoden van het Breeam-NL certificaat.

Afstudeerprijs

De Vitae Bouw en Civiel Award wordt jaarlijks uitgereikt aan het beste afstudeerproject Bouwkunde en Civiele Techniek. Iedere hogeschool nomineert één afstudeerproject voor deelname. De Civiel Award ging naar Saxion Hogeschool Enschede voor het project Centrumontwikkeling dierenpark – theater Emmen van Rob Lanting, Joran Souverijn, Geert Bielderman, Rob Löbker.

Reageer op dit artikel