nieuws

SANAA ontwerpt horloges voor Alessi

Geen categorie

SANAA treedt nu ook in de voetsporen van architecten als Will Alsop, Frank Lloyd Wright, Michael Graves, Charles en Ray Eames en Richard Meier, door het horloge Neko te ontwerpen voor Alsop de horlogecollectie van het Italiaanse designmerk Alessi.

SANAA ontwerpt horloges voor Alessi

Ook ontwerper Karim Rashid leverde een aantal nieuwe modellen van polyurethaan voor de horlogecollectie van Alessi, die wordt geproduceerd door fabrikant Seiko. De serie Kaj is nu aangevuld met exemplaren met een roze en lichtblauwe kast, en exemplaren met een ijsblauwe kast en groen-oranje wijzerplaat, en een zwarte kast en een paars-groene wijzerplaat.Hiermee refereert Rashid naar zijn Digipop-productenreeks, die gekenmerkt worden door dezelfde felle kleuren en patronen.

Alessandro Mendini

De Italiaanse productontwerper Alessandro Mendini tekende voor de drie horlogemodellen Luna. Red White, Siena en Arlecchino hebben een kast van roestvast staal en een leren band, met een matte of een glanzende uitwerking.

SANAA

Neko is Japans voor ‘het omhelzen van een kat’. De horloges die SANAA ontwierp zijn strak en eenvoudig en de kast, band en wijzerplaat zijn in dezelfde kleur uitgevoerd. Kast en band zijn vervaardigd van polyurethaan, dat verkrijgbaar is in groen, geel, roze, bruin en zwart.

 

Reageer op dit artikel