nieuws

Poppodium Watt bedreigd met sluiting

Geen categorie

De Rotterdamse poptempel WATT wordt bedreigd met sluiting. Vorige week vrijdag trok het nieuwe college van PvdA, VVD, D66 en CDA zijn handen af van het poppodium dat vanaf zijn bestaan in 2008 een zorgenkind is.

Poppodium Watt bedreigd met sluiting

 

 

 

De gemeente nam kort na de opening noodgedwongen de exploitatie over en stopte jaarlijks 1,2 miljoen euro subsidie in de club. Ook investeerde de gemeente 500 honderd duizend euro in isolatie omdat buurtbewoners bleven klagen over geluidsoverlast. Ondanks deze subsidies is het gebouw volgens de woordvoerder van VVD-cultuurwethuder Antoinette Laan “zo lek als een mandje”. Het college acht verdere overheidsinvesteringen onverantwoord.

Oprichter en eerste exploitant van Watt, Aryan Tieleman, is van mening dat de gemeente zichzelf in de vingers heeft gesneden door onrealistische geluidsnormen te hanteren. “Bij keiharde techno trekt die zaal dat niet. Dan moet je op een andere locatie gaan zitten”, aldus Tieleman.

Ondertussen is op internet via hyves en facebook een actie gestart om de club te behouden.

Reageer op dit artikel