nieuws

Kunststof olifanten uit centrum Emmen verwijderd

Geen categorie

Alle kunststof olifanten van de Elephant Parade in Emmen worden uit het straatbeeld van de Drentse stad verwijderd. Vandalen brengen stelselmatig vernielingen aan de kunstwerken aan. De olifanten verhuizen per direct naar het Dierenpark Emmen. Dit heeft de gemeente Emmen woensdag beslist.

Kunststof olifanten uit centrum Emmen verwijderd

 

 

Sinds 13 mei staan de 75 manshoge kunstolifanten door Emmen opgesteld. De tentoonstelling vraagt aandacht voor de bedreigde Aziatische olifant. Voor dit doel worden de olifanten in september geveild. Door de vernielingen brengen de olifanten minder op. De tentoonstelling was eerder te zien in Antwerpen, Amsterdam en Londen. Daar werden de kunstwerken met rust gelaten.

Reageer op dit artikel