nieuws

Internationale Architectuurprijs voor UArchitects

Geen categorie

UArchitects heeft onlangs in Athene een architectuuronderscheiding ontvangen bij een internationale ontwerpprijsvraag in Griekenland. Zij kregen eervolle vermelding voor een ontwerp voor een 85 meter hoge toren in de haven van Athene, de Piraeus Light Tower.

Internationale Architectuurprijs voor UArchitects

 

 

 

De architecten maakten een duurzaam ontwerp waarin aandacht is besteed aan de culturele achtergronden van de locatie. Het team van UA Architects (Emile van Vugt en Misak Terzibasiyan) keek naar de nieuwe toren als toeristen die de haven binnenkomen met een cruiseschip. Het voorstel verbindt de toren met de stedebouw rond en creëert een relatie tussen de zee en de Acropolis. 

UA Architects krijgt eervolle vermelding in Athene

Op de begane grond, eerste en tweede verdieping komen een theater/bioscoop, een restaurant/cafe en een hotellobby met congresruimtes.Deze functies zijn georganiseerd rond een nieuwe entree. Op de bovenste verdiepingen komen hotelkamers en kantoren. Nieuwe openbare tuinen met ontvangstruimtes en koffiehoeken zijn gepland in de ruimte tussen de bestaande en nieuwe façade. De parkeerfaciliteiten zijn geïntegreerd.

Winnaar van de Greek Architects Competition werd de inzending van Marc Kushner, AIA and Matthias Hollwich, SBA.

Reageer op dit artikel