nieuws

Hoogste punt dok Zuid

Geen categorie

In Apeldoorn wordt al een aantal jaren gewerkt aan het masterplan Zuid. Onderdeel van dit project is de bouw van dok Zuid dat onlangs zijn hoogste punt bereikte. Het project bestaat uit twee delen, een multifunctioneel centrum (MFC) en het gezondheidscentrum onder een dak (Goed). Het ontwerp is van Architectenbureau Abbink X de Haas

Hoogste punt dok Zuid

 

Het multifunctioneel centrum krijgt een bibliotheek, een wijkcentrum met cursus- en ontmoetingsruimtes, jeugdgezondheidszorg en een Brede Vleugelschool met peuterspeelzaal, kinderdagverblijf en een kinderopvang en drie basisscholen.

Naast deze instanties komen er in het ontwerp van Abbink X de Haas ook appartementen. De medische en welzijn functies worden aangevuld met zorgafdelingen, 16 zorgwoningen en 20 appartementen. Het gebouw is georganiseerd in U-vormige plattegronden die per verdieping verdraaien, waardoor openingen richting het park en het groene binnenplein worden gecreëerd.

3D BluePrint Architects Engineers heeft in een all engineerende opdracht het ontwerp ontwikkeld. Door middel van een 3D Bouw Informatie Model (3D BIM) is de samenwerking tussen opdrachtgever, architect, adviseurs en aannemers ondersteund en vereenvoudigd.

Reageer op dit artikel