nieuws

Nederland agendeert op Biennale Venetië

Geen categorie

Van 29 augustus tot en met 21 november is in Italië de Architectuur Biënnale van Venetië. Het Nederlands Paviljoen laat zien dat architectuur kan bijdragen aan het signaleren en oplossen van de complexe opgaven waar de wereld op dit moment voor staat. De tentoonstelling wordt verzorgd door het Nederlands Architectuurinstituut (NAi), met bureau Rietveld Landscape als curator.

Nederland agendeert op Biennale Venetië

 

Het NAi heeft Rietveld Landscape gevraagd om in het Nederlands paviljoen een statement te maken over de potentie van landschapsarchitectuur, stedebouw en het publiek domein met als doel zowel ontwerpers als opdrachtgevers en beleidsmakers te inspireren en te stimuleren om de potentie die het ontwerpvak heeft, ten volste te benutten en zo dichterbij de oplossing van grote maatschappelijke vraagstukken te komen.

Architectuur als Noodzaak. Foto Rob 't Hart

Biënnale van Venetië

De artistieke leiding van de Architectuur Biënnale van Venetië ligt dit jaar in handen van de Japanse architect Kazuyo Sejima (SANAA). Overkoepelende thema is People meet in architecture, waarmee Sejima de kwaliteit van architectuur in relatie tot de maatschappij ter discussie stelt..

 

Reageer op dit artikel