nieuws

Leeuwarden reikt architectuurprijzen uit

Geen categorie

Vorige week is de Gouden Oldehove uitgereikt. Deze tweejaarljikse gemeentelijke Architectuur en Duurzaamheidsprijs is gericht op woningbouwprojecten, in het bijzonder op nieuwbouw- of renovatieprojecten die zijn opgeleverd in de afgelopen zes jaar (van 2004 tot en met 2009). De projecten moeten zijn gerealiseerd binnen de gemeentegrenzen van Leeuwarden en moeten zijn ontworpen door een geregistreerde architect.

Leeuwarden reikt architectuurprijzen uit

 

De winnaar in de categorie goedkope nieuwbouwwoningen is de herstructureringswijk Vegelinbuurt, een ontwerp van Doeke van Wieren (TWA Architecten) en Kees de Haan (Jelle de Jong Architecten). Goedkoop betekent in dit geval koopwoningen waarbij de stichtingskosten na realisatie beneden 200.000 euro liggen of huurwoningen waarbij de huren beneden de huurtoeslaggrens liggen).

Vrijstaande koopwoning aan de Moleplaat in Zuiderburen, ontworpen door Haiko Meijer en Alex van de Beld (Onix).

Bij de nieuwbouwprojecten in alle prijsklassen is het project aan de Moleplaat in Zuiderburen, ontworpen door Haiko Meijer en Alex van de Beld van Onix, de winnaar.


48 Koopwoningen aan het Taco van der Veenplein, Vrijheidswijk, ontworpen door Jurjen van der Meer en Jochum Koster.

De publieksprijs ging naar Jurjen van der Meer en Jochum Koster voor 48 koopwoningen aan het Taco van der Veenplein (toren) in de Vrijheidswijk

Reageer op dit artikel