nieuws

Happy Street in Nederland positief gewaardeerd

Geen categorie

Het Nederlandse World Expo paviljoen Happy Street (John Körmeling) roept sterke reacties op in het buitenland. Vorige week testten wij in onze poll hoe Nederlanders daar tegenover staan. 69% van de stemmers beoordeelt het paviljoen positief.

Happy Street in Nederland positief gewaardeerd

Er waren twee mogelijkheden om het paviljoen te beoordelen als een Disneyland-attractie: een positieve en een negatieve. De positieve (‘Het lijkt wel een attractie in Disneyland. En daarmee maakt Körmeling precies duidelijk wat de World Expo eigenlijk is.’) kreeg 33% van de stemmen. De negatieve (‘Happy Street lijkt wel een attractie in Disneyland. De Nederlanders zijn gek geworden, dit is geen architectuur.’) slechts 13%.

De meeste stemmers (36%) vinden Happy Street een briljant paviljoen. ‘Het is speels en veelzeggend en het mist ten enenmale het narcistische wat de meeste paviljoens wel hebben.’ Slechts 16% vindt het paviljoen ‘volstrekt niet oorspronkelijk’. ‘Het grijpt op een gemakkelijke manier terug op oude concepten. ‘SuperDutch’ is niet meer.’

Niet gestemd en spijt?

Stem mee over de stelling van deze week: Een duurzaam gebouw is gewoon duur. Als er dure materialen zijn gebruikt gaan mensen er zorgvuldig mee om en staat het gebouw langer.

Reageer op dit artikel