nieuws

Concrete ontwerpt raambordeel van de 21e eeuw

Geen categorie

Aan welke voorwaarden moet een voor prostituees aantrekkelijke werkomgeving voldoen? Wat willen klanten? En willen bordeelexploitanten investeren in vernieuwing van de seksindustrie? Na gesprekken met prostituees, bordeelhouders, mensen uit de prostitiehulpverlening en –belangenbehartiging maakte Concrete een ontwerp voor een raambordeel nieuwe stijl.

Concrete ontwerpt raambordeel van de 21e eeuw

Het ontwerp is gemaakt op aanvraag van het Amsterdams Historisch Museum, in het kader van de tentoonstelling The Hoerengracht. Volgens Concrete Architectural Associates moet de omgeving gaan bijdragen aan de schoonheid rondom het meisje. Glooiende en organische vormen zijn het witte canvas voor de fantasie van de prostitué en de klant. Door middel van projecties kan een spannende, gevarieerde en persoonlijke invulling gegeven worden aan de ruimte.

Personaliseren van het interieur

De ruimte is opgetrokken uit semi-transparant kunstof en bestaat uit anderhalve cirkel. De halve cirkel bevindt zich aan de straatkant en omringt de dame met rood licht en blacklight. Deze halve cirkel presenteert de dame en betrekt de kijker vanaf de straat in haar wereld. Ze zijn slechts door de ramen van elkaar gescheiden.
De volle cirkel sluit naadloos aan en ligt hierachter. In deze ruimte bevindt zich het ovale bed met een wit matras, witte kussens, een spiegel aan het plafond voor de klanten. Deze ruimte is eventueel met een spiegelschuifdeur af te sluiten. Deze ruimte is doormiddel van projectie of led te programmeren naar ieders wens. De prostitué kan de omgeving personaliseren of inspelen op de fantasie van de klant en daarmee de atmosfeer aantrekkelijker maken.

Module

In de nissen, die ontstaan zijn tussen de cirkelvormen, bevinden zich de praktische elementen van de peeskamer: wasbakje, koelkastje, lockers, ruimte voor speeltjes, condooms en tissues. Uiteindelijk heeft Concrete een module ontworden die gemakkelijk in groten getale zou kunnen worden geproduceerd, simpel is schoon te houden en de mogelijkheid biedt om te personaliseren.

Het raambordeel van de 21ste eeuw bevindt zich in de Stoofsteeg 6 in Amsterdam en is tot 29 augustus te bekijken.

Reageer op dit artikel