nieuws

Start bouw grootste theater in Azië

Geen categorie

Gisteren is het startsein gegeven voor de bouw van het Wei-Wu-Ying Center for the Arts in Kaohsiung, een ontwerp van Francine Houben van Mecanoo architecten.

Start bouw grootste theater in Azië

 

 

 

 

Het theater moet het nieuwe icoon worden van de metropool Kaohsiung met 2,7 miljoen inwoners. Het project markeert de omslag van de havenstad in een moderne culturele stad. Daarbij is het de grootste investering in kunst en cultuur door de Taiwanese regering in de laatste twee jaar.

Zitplaatsen

Het 141.000 m2 tellende Wei-Wu-Ying Center for the Arts krijgt een concertzaal (2000 stoelen), operahuis (2250 stoelen), theaterzaal (1250 stoelen), kleine concertzaal (500 stoelen), bibliotheek en muziek- en dansstudio’s.

Banyanbomen als inspiratie

Het theatercomplex, het grootste van Azië, komt in het Wei-Wu-Ying Park, de groene long van Kaohsiung. De eeuwenoude Banyanbomen met hun brede bladerkroon op de locatie dienden ter inspiratie. Het grote dak creëert een informele publieke ruimte met passages en openingen waar de bewoners van de stad kunnen flaneren, tai chi beoefenen, mediteren of relaxen.

Park als decor

Waar het dak de grond raakt, wordt het gebouw een openluchttheater dat plaats biedt aan duizenden bezoekers, met het park als decor. Het park met haar lichte glooiingen, valleien, waterpartijen en intieme openbare ruimtes vormt een natuurlijke voortzetting van het gebouw.

De verwachte oplevering is in 2013.

www.mecanoo.com

 Bekijk de filmpjes op YouTube

Reageer op dit artikel