nieuws

Dans en muziekschool Factorium

Geen categorie

In Tilburg is het Factorium, een project van atelier PRO, opgeleverd. Het gebouw is een uitbreiding van het Kunstcluster, dat onder regie van Jo Coenen tot stand kwam.

Dans en muziekschool Factorium

 

 

 

 

Het gebouw van atelier pro bestaat uit muziek- en een dansvleugel met daar tussen de muziekzaal, die samen met de foyer uitkijkt op het park. De 10 meter uitkragende muziekzaal verbergt bovendien de entree van de parkeergarage.

Muziekafdeling

In de kelder van het gebouw is de muziekafdeling. Deze bestaat uit drie verdiepingen met studio’s die aan een lange gang met uitzicht op de tuin zijn geplaatst. Haaks hierop liggen drie taps toelopende smalle open hoge ruimtes.

Dansvleugel

De meer gesloten dansvleugel is eveneens voorzien van deze open ruimtes. Hier is het centrale element een gedraaide ‘wokkel’ met dansstudio’s. Om de wokkel zijn vides in een circuit van gangen, trappen en loopbruggen gelegd. Hier spelen zichtlijnen een spel met het perspectief, texturen, kleur en licht.

Cultuurkwartier

Factorium maakt met haar nieuwe gebouw, samen met de kunstopleidingen van Fontys (o.a. conservatorium, muziektheater, rockacademie, dansacademie en dramaopleiding), Theaters Tilburg (Schouwburg/Concertzaal) en de Openbare Bibliotheek, deel uit van het ‘cultuurkwartier’ van Tilburg.

 

 

Reageer op dit artikel