nieuws

cepezed, Fokkema en Baljon pakken DSM-kantoor Sittard aan

Geen categorie

Architectenbureau cepezed, Fokkema & Partners Architecten en Lodewijk Baljon Landschapsarchitecten maakten samen het ontwerp voor het DSM-kantoor van de toekomst in Sittard.

cepezed, Fokkema en Baljon pakken DSM-kantoor Sittard aan

 

 

 

Dit is het resultaat van een ontwerpwedstrijd bedacht door een groep jonge DSM-professionals samen met het ICOP-bureau voor strategische huisvesting. Onder de naam DSM CiTY wordt het 32.000 m2 tellende complex uit een 1992 duurzamer, transparanter en flexibeler en krijgt het een betere uitstraling.

Uitnodigende werkomgeving

In het plan van Cepezed-Fokkema-Baljon zijn de ingrepen gericht op de creatie van een open, comfortabele , dynamische en uitnodigende werkomgeving. Ze bestrijken alle niveaus, van de landschappelijke inpassing tot de gebouwstructuur, het interieur en de losse inrichting. Zo krijgen twee bestaande patio’s een overkapping die ze transformeert tot transparante atria. De ingang vindt ook een nieuwe plek in één van deze atria, waardoor een sterker, logischer en comfortabeler connectie met het nabijgelegen treinstation tot stand komt. Een nieuwe entreeboulevard draagt hieraan ook bij en maakt deel uit van een landschapsontwerp met onder meer een boomgaard en grote vijver.

Interactie

Door de inpassing van vides, open verbindingen en transparante wanden verbeteren door het hele complex de zichtlijnen en de interactie tussen de diverse ruimten en verdiepingen. De kantoorverdiepingen – in het CiTY-concept het Business district genoemd – krijgen een inrichting opgezet voor activity based working,waarbij mensen steeds die werkplek kiezen die het best bij hun actuele werkzaamheden past.

De begane grond van het gebouw heet in het concept Downtown en vormt een levendige, uitnodigende zone met bijvoorbeeld vergader- en brainstormruimten en een koffielounge, bar, restaurant, auditorium en kantoorhotel. Downtown is de plaats voor ontmoetingen en biedt ook ruimte aan een expositie onder de naam DSM Experience, die niet alleen de verworvenheden van DSM’s innovatiekracht toont, maar tevens inspireert tot de ontwikkeling van nieuwe concepten en producten. De omvorming van het kantoor inSittard komt zoveel mogelijk tot stand met gebruik van materialen die DSM zelf produceert.

Het vernieuwde kantoor in Sittard wordt half 2012 in gebruik genomen.

Reageer op dit artikel